ΕλληνικάEnglish (UK)
A+ A A-

Προχωρημένη πρακτική εξάσκηση στην ψηφιακή διατήρηση

Ημερομηνία: 7-11 Ιουλίου
Τοποθεσία: Palais Mollard, ONB, Herrengasse 9, 1010 Βιέννη
Κόστος: 250 ευρώ (περιλαμβάνονται γεύματα και αναψυκτικά, δεν περιλαμβάνεται η διαμονή)

Μετά την επιτυχία του εκπαιδευτικού σεμιναρίου τού προηγούμενου έτους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την εκ νέου διεξαγωγή του. Το σεμινάριο οργανώνεται από την APARSEN και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την TIMBUS. 

Στην εν λόγω εκδήλωση, που θα διαρκέσει μία εβδομάδα, θα έρθουν σε επαφή σημαντικοί επαγγελματίες και ερευνητές της ψηφιακής διατήρησης και οι συμμετέχοντες θα λάβουν επιμόρφωση υψηλού επιπέδου. Η εκπαίδευση σκοπεύει να καλύψει ζητήματα σχετικά με τον «κύκλο ζωής της ψηφιακής διατήρησης», εστιάζοντας στη θεματική τεσσάρων βασικών (εκπαιδευτικών) ενοτήτων: αναγνώριση των θεμάτων-κλειδιών της ψηφιακής διατήρησης, κατανόηση της αξίας των ψηφιακών δεδομένων, διαχείριση και διατήρηση των δεδομένων και ίδρυση αξιόπιστων αποθετηρίων. Η εκπαίδευση θα συντελεστεί με συνδυασμό παρουσιάσεων, πρακτικής εξάσκησης και συζήτησης σε ομάδες.

Το σεμινάριο είναι το δεύτερο μιας σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα διεξάγονται εφεξής σε ετήσια βάση, μάλιστα από το 2015 θα παρουσιάζονται από το Ψηφιακό Κέντρο Αριστείας της APARSEN. Εξάλλου, θα φέρει σε επαφή όσους βρίσκονται στο προσκήνιο αναφορικά με την ψηφιακή διατήρηση και εκπαίδευση, επομένως απευθύνεται σε στελέχη και προσωπικό που εργάζεται ήδη στην ψηφιακή διατήρηση. Ως εκ τούτου, προαπαιτεί βασικές/στοιχειώδεις γνώσεις για τα υπάρχοντα πρότυπα, όπως το Ανοιχτό Αρχειακό Σύστημα Πληροφοριών (ΟΑΙS), καθώς και κατανόηση των τρόπων εφαρμογής -στους οικείους τους φορείς/στα ιδρύματά τους- ζητημάτων σχετικά με τη διατήρηση.

Η εκπαιδευτική εκδήλωση συγχρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και την Ανάπτυξη [FP7/2007-2013 – ICT-2009.4.1: Ψηφιακές Βιβλιοθήκες και Ψηφιακή Διατήρηση (συμφωνία επιχορήγησης No 269977), σχέδιο APARSEN.

Στοχευόμενο Κοινό:
Η εκπαιδευτική εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε:
• Διαχειριστές εγγραφών και πληροφοριών από οργανισμούς που βασίζονται σε μακροχρόνια δεδομένα.
• Διαχειριστές δεδομένων, βιβλιοθηκονόμους, επιμελητές και αρχειονόμους όλων των φορέων/ιδρυμάτων.
• Καινοτόμους και ερευνητές στην τεχνολογία της πληροφορίας και στην επιστήμη των υπολογιστών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σεμιναρίου.

 

ΣΕΑΒ 2016 © Η παρούσα ιστοσελίδα είναι εσωτερική παραγωγή του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών